Brăduț din aluat

bradut din aluat

Brăduț din aluat pufos cu multă umplutură aromată în spiritul sărbătorilor de iarnă. Rulouri așezate în formă de brăduț pentru masa de Crăciun.

Sunt foarte în trend brăduții din aluat în acest an, parcă mai mult anul trecut, fie că sunt dulci sau sărați. Așa că vin și eu cu o rețeta de brăduț din aluat foarte ușor de pregătit și de efect pentru masa de sărbători. Este un brăduț dulce de această dată și foarte aromat iar în scurt timp sper să postez și rețeta unui brăduț aperitiv.

Am procedat la această rețetă cum se frământă cozonacul. Adică toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, maiaua se lasă să crească iar aluatul trebuie frământat foarte bine, lăsat la dospit după frământare și după ce a fost așezat în tavă.

Cât timp este în cuptor, veți vedea, se umple casa de arome de sărbătoare și toți așteaptă să guste un rulou pufos și fierbinte. Spor la gătit preparate delicioase pentru cei dragi!

bradut din aluat

Brăduț din aluat

Prep Time 1 hr
Cook Time 40 mins
Timp pentru dospit 2 hrs
Total Time 3 hrs 40 mins

Ingredients
  

Aluat

  • 2 Ouă
  • 80 g Unt
  • 30 g Unt topit pentru uns
  • 200 g Zahăr
  • 400 g Lapte
  • 800 g Făină
  • 20 g Drojdie proaspată
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • ¼ lgt Sare

Umplutura

  • 2 Mere
  • 70 g Amestec de nuci mixed nuts
  • 100 g Merișoare
  • 250 g Gem de caise
  • ½ lgt Scortișoară

Instructions
 

Aluat

  • Se cerne făina într-un castron încăpător iar într-o parte a castronului se pune sarea. Se face o maia din drojdie, 2 lgt de zahăr, 1 lg făină și 2 lg lapte cald. Se lasă să crească.
  • Ouăle se sparg într-un castron și se amestecă cu esența de vanile și untul topit. Când maiaua a crescut se pune în centrul vasului cu făină. Se adaugă și celelate ingrediente exceptând uleiul cu care se va frământă aluatul până devine elastic ca la cozonac.
  • Se acoperă castronul cu un șervet și se lasă să dospesca aluatul până își dublează volumul. Apoi se întinde într-o formă dreptunghiulară pe blatul de lucru uns cu puțin ulei.
  • Amestecul de nuci se rumenește într-o tigaie antiaderenta, fără ulei. Se răstoarnă apoi pe un tocător și se mărunțesc cu un cuțit. Merele, fără căsuța semințelor se feliază și se toacă pătrățele.
  • Toate ingredientele pentru umplutură se amestecă împreună și se întind pe toată suprafața aluatului întins. Se rulează și se taie capetele cu care se va forma trunchiul bradutului. Restul din aluatul rulat se porționează în 15 bucăți.
  • Int-o tavă în care s-a pus hârtie de copt se așează rulourile cu mijlocul în sus în așa fel încât să formeze un brăduț. Se acoperă tava cu un șervet și se lasă la dospit 30-40 minute.
  • Se unge brăduțul cu unt topit și se pune la copt pentru 40 minute la 170°. Se pudrează cu zahăr după ce s-a răcit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating