
Brăduț cu pesto și cașcaval din aluat foietaj, încununează cu succes masa de sărbători. Sigur cei dragi vor fi foarte încântați de acest aperitiv în formă de brăduț.
Este gata și rețeta de brăduț cu pesto și cașcaval, un brăduț sărat, ce se potrivește foarte bine printre aperitivele de pe masa de Crăciun. M-am grăbit să postez rețeta, poate va inspiră și pe voi să o pregătiți cu atât mai mult cu cât se pregătește în câteva minute astfel încât să nu stați prea mult timp în bucătărie.

Brăduț cu pesto și cașcaval
Ingredients
- 800 g Aluat foietaj
- 80 g Pesto verde
- 50 g Cașcaval ras
- 1 Ou
Instructions
- Se așează 400 g de aluat foietaj într-o tavă în care sa pus hârtie de copt. Se întinde sosul pesto pe toată suprafața și se presară cașcaval.
- Se acoperă cu cealaltă parte de aluat. Se face din hârtie un tipar brăduț care se pune în tavă peste aluat. Cu un cuțit se decupează un brăduț de aluat. Se îndepărtează tiparul și se crestează aluatul fâșii în părți, fiecare fâșie de aluat se răsucește.
- Se unge brăduțul cu ou bătut. Din resturile de aluat se taie patru fâșii care se rulează în formă de melc și se așează în centrul bradutului din aluat. Se ung și acesta cu ou bătut.
- Se pune la copt în cuptorul preîncălzit, aproximativ 25 minute la 180°.