fursecuri delicioase

Fursecuri delicioase

fursecuri delicioase

Fursecuri delicioase în formă de frunză, dulceața toamnei în fiecare mușcătură. Fursecuri fragede și delicate, ușor de pregătit.

Sunt momente în care, cele mai frumoase gesturi se ascund în lucruri simple, cum ar fi un desert făcut cu drag. O tavă cu fursecuri delicioase pregătite cu gândul de a bucura un suflet mic de copil, un prieten sau un părinte. Aceasta rețetă de fursecuri fragede, decupate în formă de frunză e dovada că nu ai nevoie de multe pentru a aduce bucurie.

Cu doar câteva ingrediente, printre care zahăr muscovado, care dă o aromă caramelizată și migdale măcinate, pentru finețe și gust bogat, aceste fursecuri se pregătesc foarte ușor. Sunt minunate lângă o ceașcă de ceai sau cafea și se topesc în gură de fragede ce sunt. Așezate grămăjoară și legate cu o panglică frumos colorată pot fi un cadou dulce oferit cu drag.

Dacă ai citit până aici, vizitator al spațiului meu culinar și dacă te-am făcut curios, la o scurtă răsfoire a sitului, vei pute găși multe rețete ușor de pregătit, a unor preparate savuroase. Dă-mi de știre dacă ai încercat vre-o rețetă și cum ți-a plăcut și mă mai poți găși și pe celelalte platforme. ,,Flavor în the plate,, este activ și pe Pinterest, Tiktok, Instagram Facebook.

fursecuri delicioase

Fursecuri delicioase

Prep Time 18 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients
  

  • 100 g Zahăr muscovado
  • 50 g Zahăr
  • 3 Ouă
  • 250 g Unt 82% grăsime
  • 200 g Migdale măcinate
  • ½ linguriță Turmeric
  • 7 g Bicarbonat de amoniu amoniac
  • 1 linguriță Otet
  • 450 g Faina
  • 1 linguriță Esență de vanilie
  • 50 Zahăr pudră

Instructions
 

  • Într-un bol se amestecă foarte bine untul și ambele tipuri de zahăr, până ce acesta nu se mai simte. Se adaugă pe rând câte un ou, amestecând cu mixerul după fiecare, apoi turmericul.
  • Se adaugă amoniacul stins cu oțet, esența de vanilie, migdalele măcinate și făina. Se amestecă totul până se formează un aluat care se îmbracă în folie alimentară și se pune la rece, în frigider, pentru o oră.
  • Se împarte aluatul în două și se intide o foaie groasă de 4-5 mm, pe masa presărată cu puțînă făînă. Cu forme tip frunze, de tăiat, se decupează fursecuri care se așază în tava în care s-a pus hârtie de copt.
  • O tavă cu fursecuri se coace 9-10 minute, până se rumenesc. Vor ieși patru tăvi. Fursecurile se lasă la răcit per un grătar până se decupează și se coc și celelalte. După ce s-au răcit toate fursecurile, se presară zahăr pudră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating